Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: Υψηλότερες Εισφορές για όσους έχουν Ιδιωτική Ασφάλιση

Εννέα εκατομμύρια πολίτες που έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να προετοιμαστούν για νέα αύξηση στις εισφορές τους. Η προσαρμογή θα γίνει εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και μελλοντικής αβεβαιότητας.

Οι ιδιωτικές ασφάλειες έχουν επηρεαστεί πολύ από τα χαμηλά επιτόκια του τελευταίου διαστήματος με αποτέλεσμα, καμία από τις 37 ασφάλειες να μη μπορούν με βεβαιότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη των ασφαλισμένων τους. Αυτή ήταν η απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης σε ερώτημα βουλευτή του κόμματος των Πρασίνων, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Berliner Zeitung.
ια να ισοβαθμήσουν τη διάφορα που προκύπτει, οι ιδιωτικές ασφάλειες, είναι αναγκασμένες να αυξήσουν τις εισφορές προς τους πελάτες τους. Επίσης οι μεγάλες αυξήσεις στην υγεία και τη φροντίδα των ηλικιωμένων, δεν δίνουν άλλα περιθώρια, για να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις, των οποίων το ποσοστό θα κυμαίνεται περίπου στο 3,5% και θα επιβληθεί το επόμενο έτος.
Ο αρμόδιος πολιτικός για θέματα Υγείας του κόμματος των Πρασίνων κ. Weinberg, δήλωσε ότι αυτή η αυξητική τάση θα συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια και αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα των ασφαλισμένων. Επίσης υποστήριξε την άποψη του για κατάργηση του κλάδου των ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας και την εισαγωγή κρατικού οργανισμού ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου