Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Bibliomagia.de: Ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο για τα Ελληνόπουλα της Γερμανίας – Παραγγείλτε με ένα κλικ!

Βιβλιομαγεία, Bibliomagía, Magie der Bücher…. Σε όποια γλώσσα κι αν το πεις, η μαγεία ενός βιβλίου παραμένει η ίδια, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον όταν το βιβλίο αυτό είναι και στα ελληνικά, τη γλώσσα μας, αυτή που εμείς οι Έλληνες που ζούμε στη Γερμανία θέλουμε να μάθουν τα παιδιά μας…

Σε αυτόν τον μοναδικό, μαγικό κόσμο του βιβλίου – και μάλιστα όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του γαλλικού και του ιταλικού και του ισπανικού- «ξεναγεί» τα μικρά παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, το bibliomagia.de και η δημιουργός του Ασπασία Ούλιου.

Τι θα βρείτε στο bibliomagia.de

Ελληνικά βιβλία κάθε είδους, σχολικά, εικονογραφημένα, βιβλία από χαρτόνι, παραμύθια και όμορφες ιστορίες για εφήβους, αλλά και μυθιστορήματα – best sellers για εμάς τα… μεγαλύτερα παιδιά, όπως ακριβώς θα τα βλέπατε στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα και με σχεδόν ίδια τιμή, βρίσκει κανείς στο bibliomagia.de.
Τα βιβλία που διατίθενται στο bibliomagia.de είναι αυτά που θα επιλέγατε εσείς οι ίδιοι για τα παιδιά σας, αν μπορούσατε να… διακτινιστείτε σε βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα. Ως μάνα δύο παιδιών, αλλά και ως άνθρωπος που έχει σπουδάσει ισπανική, ιταλική και αγγλική φιλολογία, η Ασπασία Ούλιου επιλέγει προσεκτικά τι θα βάλει στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της. «Δεν βάζω ότιδηποτε βγει στην αγορά. Θέλω το βιβλίο να έχει να σου προσφέρει κάτι», υποστηρίζει χαρακτηριστικά και αυτό δεν το διαπραγματεύεται.
bibliomagia-arxiki
Η παρουσίαση του κάθε βιβλίου είναι ίσως πιο… μαγευτική από το ίδιο το βιβλίο! Πρώτη φορά θα δείτε σε ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, τέτοια αναλυτική περιγραφή, με πολλές- πολλές φωτογραφίες από το εσωτερικό και την εικονογράφηση, αλλά και με σχολιασμό όχι μόνο του εκδοτικού οίκου, αλλά και της ίδιας της κ. Ούλιου. Η παρουσίαση είναι τόσο «ζωντανή» που είναι σαν να έχετε το βιβλίο στα χέρια σας και να το ξεφυλλίζετε!
Παράλληλα το bibliomagia.de αποτελεί ένα εξαιρετικό ηλεκτρονικό κατάστημα για κάποιον που θέλει να κάνει ένα δώρο στον ανιψιό/ανιψιά, εγγονό/εγγονή, σε οποιοδήποτε παιδάκι αλλά και σε ενήλικα.
Αν και ξεκίνησε ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο για παιδικά βιβλία είχε τόσο μεγάλη απήχηση, που πάρα πολλοί ενήλικες απευθύνθηκαν στην κ. Ούλιου και ζήτησαν να συμπεριλάβει και βιβλία για τους ίδιους. Το ζήτησαν κι έγινε!
aspasia-ouliou_die-inhaberin-von-bibliomagia-foto1

Τιμές και έξοδα αποστολής

Οι τιμές είναι ανταγωνιστικές και συγκρίνονται με αυτές που ισχύουν σήμερα στα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα (όχι στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, που οι τιμές είναι δελεαστικότερες, αλλά δεν κάνουν αποστολές στο εξωτερικό).
Το κόστος αποστολής είναι 2,50 ευρώ, ενώ για αγορές άνω των 29,90 ευρώ η αποστολή είναι δωρεάν. Το βιβλίο βρίσκεται στα χέρια σας σε μόλις δύο μέρες.
Επίσης η πληρωμή γίνεται εύκολα και ηλεκτρονικά. Μάλιστα, γίνονται δεκτές και παραγγελίες συγκεκριμένων βιβλίων, στην περίπτωση που δεν θα τα βρείτε στο κατάστημα. Το bibliomagia.de αναλαμβάνει να σας παραδώσει τις ειδικές παραγγελίες σας μέσα σε δύο εβδομάδες το πολύ.
«Προσπαθώ οι τιμές να είναι πολύ κοντά σε αυτές της Ελλάδας. Συνεργάζομαι με πολλούς εκδοτικούς οίκους και επιλέγω τα βιβλία εξαιρετικά προσεκτικά, σαν να διάλεγα για τα παιδιά μου, για μένα την ίδια, για τους φίλους μου. Τα παρουσιάζω με μεράκι, με πολλή δουλειά και προσπαθώ να δώσω όσο πιο πολλές  λεπτομέρειες γίνεται για κάθε βιβλίο. Γιατί θέλω ο γονιός που θα επιλέξει ένα βιβλίο να ξέρει τι θα αγοράσει και να μείνει ευχαριστημένος», προσθέτει η κ. Ούλιου.

«Με μεράκι και μεγάλη αγάπη για το βιβλίο»

Για μια μητέρα δύο παιδιών, όπως η κ. Ούλιου, που πάντα αγαπούσε το βιβλίο και, αν και ασχολήθηκε με δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις, ήθελε πάντα να ανοίξει ένα δικό της βιβλιοπωλείο, το bibliomagia.de είναι κάτι παραπάνω από μια απλή επιχείρηση.
«Γεννήθηκα στη Γερμανία, ζω στο Ντίσελντορφ και είμαι παντρεμένη με Γερμανό, με τον οποίο έχουμε δύο αγόρια. Η αγωνία μου, όπως φαντάζομαι και όλων των άλλων Ελλήνων που ζουν εδώ, είναι τα παιδιά μου να μάθουν ελληνικά, να εξοικειωθούν με τη γλώσσα. Θυμάμαι την αγωνία μου κάθε φορά που πήγαινα στην Ελλάδα να πάρω όσα βιβλία μπορώ να κουβαλήσω στη βαλίτσα στο αεροπλάνο, χωρίς παραπάνω χρέωση. Πάντα ήταν πολύ λίγα γιατί ήθελα και για μένα και για τα παιδιά μου.  Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, που θα έφερνε στη Γερμανία ελληνικά βιβλία, αλλά και γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, καθώς αντίστοιχο πρόβλημα διαπιστώνεται και σε αυτές τις ξενόγλωσσες κοινότητες της Γερμανίας», περιγράφει η 40χρονη δημιουργός του bibliomagia.de.
image_00029

Παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων

ΤΟBibliomagia δεν είναι κάποιο ανώνυμο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η Ασπασία Ούλιου ζητά την επαφή με το κοινό της, θέλει να φέρει το βιβλίο κοντά στου μικρούς αναγνώστες, θέλει να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία. Αυτό είναι που την οδηγεί στο να κάνει παράλληλα παρουσιάσεις  και εκθέσεις βιβλίων σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, συλλόγους ή φορείς  που επιθυμούν να προάγουν την αξία του βιβλίου. Όποιος θέλει να την καλέσει για μια βιβλιοπαρουσίαση μπορεί να επικοινωνήσει μέσου email ή τηλεφωνικώς.
  • Τηλέφωνο : 0211 / 93594746
  • Δευτέρα- Παρασκευή : 9 έως 16 μ.μ.
  • Σάββατο : 10 έως 13 μ.μ.
  • E-Mail: info@bibliomagia.de
auswahl-bibliomagia-griechisch
Τι λέτε; Αξίζει να χαρίσουμε στα παιδιά μας ένα ελληνικό βιβλίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου