Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

AmazonFresh: Η εταιρεία-γίγαντας Kαταστρέφει τα Γερμανικά Σούπερ Μάρκετ

Τα γερμανικά σούπερ μάρκετ πρέπει να αρχίσουν να  υπολογίζουν στο μέλλον έναν ισχυρό αντίπαλο: Η μεγαλύτερη εταιρία πώλησης στον κόσμο, μέσω διαδικτύου, Amazon θέλει να προμηθεύει πλέον τα νοικοκυριά με γάλα, βούτυρο, αλλαντικά και άλλα τρόφιμα. Η υπηρεσία ονομάζεται Amazon-Fresh και θα μπορούσε να ταραμουνήσει αρκετά τα γερμανικά σούπερ μάρκετ.

Έξι έως οκτώ δις € ετησίως θα μπορούσε να στερήσει η Amazon-Fresh από τα συμβατικά σούπερ μάρκετ, όπως υπολόγισε η Συμβουλευτική Εταιρεία OliverWyman. Αυτό θα είχε τις εξής συνέπειες: Σχεδόν το 15% των καταστημάτων σούπερ μάρκετ θα άγγιζαν το κόκκινο. 40.000 θέσεις εργασίας θα ήταν σε κίνδυνο.
Ήδη πελάτες στο Βερολίνο και το Μόναχο μπορούν να παραγγείλουν online όλα τα κοινά τρόφιμα και να τα παραλαμβάνουν δωρεάν την ίδια ημέρα.Ο MichaelLierow, εμπειρογνώμονας της OliverWyman, είναι σίγουρος ότι οι έμποροι θα φροντίσουν να δημιουργήσουν άμεσα μία ηλεκτρονική/ψηφιακή προσφορά, ένα e-shop. Διαφορετικά, δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν μακροπρόθεσμα την Amazon και άλλους μεγάλους διαδικτυακούς λιανοπωλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου