Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα στη Γερμανία με μια ματά

Γερμανία. Η τάση που θέλει τους ανθρώπους να δουλεύουν για περισσότερα χρόνια από ότι παλαιότερα είναι πραγματικότητα. Όμως ποια είναι τα επαγγέλματα που αποφέρουν τα περισσότερα χρήματα σε αυτούς που τα ασκούν;

‘’Γίνε γιατρός παιδί μου’’. Αυτή είναι μία έκφραση που ακούμε πολύ συχνά, τόσο στις ελληνικές οικογένειες αλλά και στις γερμανικές. Και όχι άδικα.
Με έναν ετήσιο μέσο όρο εισοδήματος 193.222 ευρώ, στις ηλικίες άνω των 50 ετών, το επάγγελμα του ιατρού και ειδικά των Διευθυντών ιατρών, βρίσκεται στην κορυφή.
Στη 2η θέση ακολουθεί το επάγγελμα των συμβούλων επιχειρήσεων, με ετήσιες μεικτές αποδοχές 186.616 ευρώ και στην 3η θέση το επάγγελμα των διευθυντών με αποδοχές 159.127 ευρώ.
Έπειτα ακολουθούν όσοι εργάζονται στο τομέα των πωλήσεων, με μέσο ετήσιο εισόδημα 140.746 ευρώ και στην 5η θέση οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με μεικτές αποδοχές 136.962 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στο τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας ανήκουν στις επόμενες κατηγορίες, που απολαμβάνουν επίσης σημαντικά ποσά μισθών. Γενικά τα επαγγέλματα με υψηλή ευθύνη δίνουν καλύτερες αποδοχές.
Τα παραπάνω ποσά στηρίζονται στις μετρήσεις του γερμανικού ηλεκτρονικού πόρταλ ‘’gehalt.de’’, στις οποίες πήραν μέρος περίπου 35.000 εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου