Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ντίσελντορφ: Την Κυριακή ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πρόσκληση από την Ελληνική Εκκλησία

Πρόσκληση προς όλους απευθύνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Ντίσελντορφ ώστε να παρευρεθούν την Κυριακή 30.10.2016 στην δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του γενικού Προξένου κ. Δελαβέκουρα και των σημαιών και λαβάρων από τα σχολεία και τις ομογενειακές οργανώσεις.

Η παρουσία όλων μας, θα τιμήσει τους πεσόντες του έπους του ’40.
Αγαπητοί Συνέλληνες !
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, γεμίζει όλους μας μέ συγκίνηση καί υπερηφάνεια. Υποκλινόμαστε μπροστά στις θυσίες και τα αίματα των ηρώων, που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το έπος του ‘40. Φέτος θα τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και  ὣρα 11.30, παρουσία  του γενικού μας Προξένου κ. Δελαβέκουρα, καί σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της Ενορίας μας η καθιερωμένη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.
 Όσοι Έλληνες προσέλθετε, για να τιμήσετε τους λεοντόκαρδους και γίγαντες στην ψυχή, που όρθωσαν το ανάστημά τους και αγωνίστηκαν εναντίον του κατακτητή.  Όσοι Έλληνες υψώσατε την ελληνική Σημαία με υπερηφάνεια, συγκίνηση και δέος, για να χαιρετίσετε την ελευθερία, όπως πρόβαλε ολοφώτεινη μέσα απο τα χαρακώματα, τις φλόγες της μάχης, την αγέρωχη ψυχή, τις θυσίες και τα αίματα των πατέρων μας.
Ειδικά παρακαλούμε και περιμένουμε να έλθουν τα σχολεία μας και όλες οι ομογενειακές μας Οργανώσεις με Σημαίες και Λάβαρα στην Εκκλησία και στην ενοριακή μας αίθουσα, γιά νά διατρανώσουμε με ἐθνική  περηφάνεια την εγκάρδια ιαχή: ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!
Στήν δεξίωση που θα ακολουθήσει είμαστε όλοι προσκεκλημένοι.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ο Ιερατ. Προϊστάμενος
π. Θεοφάνης Λάππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου