Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Δημοσκόπηση: Τα 2/3 των Γερμανών πιστεύουν ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία

Μια νέα δημοσκόπηση φέρνει στο φώς αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τη στάση των Γερμανών απέναντι στο Ισλάμ. Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι το Ισλάμ “δεν ανήκει στη Γερμανία”.

Τα στοιχεία από τη νέα δημοσκόπηση έρχονται εν μέσω αυξανόμενου σκεπτικισμού για τη θρησκεία, ιδιαίτερα μεταξύ των Γερμανικών κομμάτων της κεντροδεξιάς και της δεξιάς.
Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διαπίστωσε ότι το 34% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Ισλάμ είναι ένα μέρος της Γερμανίας, η οποία έχει πληθυσμό μεταξύ 2.100.000 και 4.000.000 μουσουλμάνων.
Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης από το 2010, όταν είπε ο τότε Πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ σε μια ομιλία του ότι το Ισλάμ είναι μέρος της Γερμανίας. Εκείνη την εποχή, το 49% των ερωτηθέντων συμφώνησε με τον πρόεδρο, ενώ το 47% απέρριψε τη δήλωσή του.
Χαρακτηριστική είναι η στάση των ηλικιωμένων πάνω στο θέμα της θρησκείας. Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 64 ετών) σε ποσοστό 71% δήλωσαν ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία. Αντίθετα, σχεδόν το ήμισυ των Γερμανών ηλικίας μεταξύ 18 και 34 αναφέρουν ότι το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Infratest DIMAP για τη γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση WDR, έρχεται εν μέσω αυξανόμενου σκεπτικισμού για το Ισλάμ στη Γερμανία, ιδιαίτερα μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AFD) και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου