Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση Bridging Europe: Απόλυτη ανατροπή, ερχονται τα πάνω κάτω. Αντιδράσεις

Τι λέει νέα δημοσκόπηση ανατροπή για το πολιτικό σκηνικό;
Η νέα δημοσκόπηση της Βridging Europe δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Χωνί την Κυριακή (25.09.2016).
Δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 18,4%.
Στην «έρευνα» που έχει ξεσηκώει αντιδράσεις, καταγράφεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ. Οι συγκυβερνήτες ΑΝΕΛ καταγράφονται στο 3,2%. Μόλις στο 1,1% το Ποτάµι.
– Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
– Δεύτερο κόµµα η ΝΔ, µε 18,2%.
– Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
– Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
– Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
– Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
– Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.
Αυτοί είναι πάνω από το όριο του 3%. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου.
Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ενωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.
Το 44% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε στη ΔΕΘ σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα. Το 30% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε» περισσότερα από τον πρόεδρο της ΝΔ. Το 26% δεν πήρε θέση.
Επίσης, το 71% δηλώνει πως διαφωνεί με την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στους υπερθεματιστές και το 26% συμφωνεί.
Στην ίδια δημοσκόπηση Bridging Europe, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει τη Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα ενίσχυσε την εικόνα της χώρας και το 21% θεωρεί πως ζημιώθηκε.
Η δημοσκόπηση της Bridging Europe έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση, καθώς έρχεται σε αντίθεση με όλες τις άλλες έρευνες και αμφισβητείται η εγκυρότητα της, όπως και του Χωνιού που την δημοσιεύει.
Κύκλοι προκείμενοι στη ΝΔ κάνουν μάλιστα λόγο για «δημοσκόπηση από τα LIDL».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου