Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ζυμώσεις και έντονο παρασκήνιο για τις συνέργειες στα κανάλια

Στο φόντο της διπλής συνάντησης Κοντομηνά-Καλογρίτσα εξελίσσονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τις συνέργειες και συμμαχίες στο τηλεοπτικό τοπίο, ύστερα από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Οι δύο επιχειρηματίες συζήτησαν για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και όλα δείχνουν ότι υπάρχει διάθεσή τους για συνεργασία, ωστόσο το deal σκοντάφτει στην πλευρά που θα αναλάβει το management του σταθμού, με καθέναν από τους δύο να το διεκδικεί για λογαριασμό του.
Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης
Το παρασκήνιο, όμως, είναι έντονο, καθώς από τη μία οι παίκτες που δεν αδειοδοτήθηκαν επιθυμούν να παραμείνουν «ζωντανοί» στο τοπίο και από την άλλη οι νέοι παίκτες να κερδίσουν χρήμα και χρόνο με έναν έτοιμο τηλεοπτικό σταθμό, παρά να προσπαθήσουν να τον στήσουν από την αρχή. Είναι ενδεικτικό ότι ο Φίλιππος Βρυώνης, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον, φέρεται να έχει συζητήσει τόσο με τον Χρήστο Καλογρίτσα όσο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά οι επαφές δεν έχουν καταλήξει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από την πλευρά του, φέρεται να έχει εκδηλώσει παλαιότερα ενδιαφέρον για το Mega, ενώ κάποιοι υπενθυμίζουν τις καλές του προσωπικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο τραπέζι ακόμη και η απόκτηση του Star από τον ίδιο!
Κινητικότητα υπάρχει και σε επίπεδο στελεχών, καθώς ήδη ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε ότι δεν μπορεί να είναι σε έναν σταθμό που δεν εξασφάλισε άδεια (Star), ωστόσο διαψεύδει φήμες ότι έκλεισε ήδη στο κανάλι Μαρινάκη. Ανάλογες φήμες κυκλοφορούν για διάφορα μικρά ή μεγάλα ονόματα, ενώ κάποιοι από τους συμβούλους και συνεργάτες ή ακόμη και πολιτικοί φίλοι των δύο επιχειρηματιών που απέκτησαν τις «νέες» άδειες έχουν... κλείσει τα κινητά τους τις τελευταίες ημέρες, για να αποφύγουν την παρέλαση υποψηφίων που (αυτο)προτείνονται.
Αξείζει να σημειωθεί ότι οι συνέργειες δεν έχουν αποκλειστεί ακόμη και για υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς, με γνώμονα τον περιορισμό του κόστους και κυρίως της «χασούρας» από τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτηση της πολυπόθητης άδειας. Σε ό,τι αφορά ειδικά το Mega, το «σενάριο Μαρινόπουλου» φαίνεται ότι απομακρύνεται, δεδομένου ότι φέρονται να μη δίνουν το «ΟΚ» οι τράπεζες. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετοί από τους δημοσιογράφους του σταθμού ομολογούν πλέον ότι ήλθε το τέλος, μαζεύουν τα πράγματά τους και αποχαιρετούν το κανάλι και τους συναδέλφους τους, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό τους.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο ερώτημα παραμένει η τύχη των εργαζομένων, αφού ακόμη και στην περίπτωση των συνεργειών δεν είναι βέβαιο ότι θα διατηρηθούν όλες οι σημερινές θέσεις εργασίας. Επιπλέον, σε μια τέτοια περίπτωση, καταρρίπτεται το επιχείρημα της κυβέρνησης για «τουλάχιστον 800 νέες θέσεις εργασίας» και «απορρόφηση όσων θα μείνουν εκτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου