Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ξεκινάει σε λίγους μήνες το «Λύκειο Επιδαύρου» Θα δημιουργηθεί κατασκήνωση και οι σπουδαστές θα ζουν μέσα στη φύση

Tο καλοκαίρι του 2017 θα ανοίξει τις πύλες του το «Λύκειο Επιδαύρου», με την πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου και με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Σχολή Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου) και άλλων φορέων.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ ήθελε να συνδέσει την καλλιτεχνική διαδικασία  με την εκπαίδευση και το διάλογο στο χώρο των παραστατικών τεχνών, προτείνοντας το σχέδιο ίδρυσης αυτού του πολύτιμου σχολείου.
Έξω από αυτό το θερινό σχολείο έχουν στηθεί σκηνές όπου οι σπουδαστές θα μπορούν να ζουν εκεί απολαμβάνοντας τη φύση και την παρέα ανθρώπων με διαφορετικό πολιτισμό.
14597978251531061529.jpg
«Η διεθνής αυτή συνάντηση ηθοποιών και δασκάλων θεάτρου, σκηνοθετών, μουσικών, χορογράφων αλλά και θεατρολόγων, ανθρωπολόγων, μουσικολόγων, μπορεί να οδηγήσει σε μια αναγκαία σήμερα ανανέωση της ματιάς πάνω στην αρχαία τραγωδία και την κωμωδία αλλά και  να οικοδομήσει μια νέα συνάντηση της παράδοσης με το σήμερα, του αρχαίου με τον σύγχρονο πολιτισμό. Κι αυτό με όχημα δύο εξίσου σημαντικούς πυλώνες: το αρχαίο δράμα και τον ηθοποιό» είπε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου