Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Με ΠΑΟΚ ο Ουζουνίδης, ερωτηματικό ο Στραματσόνι και... αλλαγή ο Σίλβα

Ο Παναθηναϊκός γύρισε σελίδα και βαδίζει από χθες αργά το βράδυ στην εποχή του Μαρίνου Ουζουνίδη, στον οποίο δόθηκαν τα κλειδιά της τεχνικής καθοδήγησης του 'τριφυλλιού' για τον επόμενο 1,5 χρόνο (κλειστό 18άμηνο συμβόλαιο). Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ο προτεινόμενος ρόλος στον Στραματσόνι που δεν θα... μπλέκεται στα πόδια του Ουζουνίδη, αν και εφόσον τον αποδεχθεί. Σήμερα κρίνεται και το μέλλον του Σίλβα.
Με ΠΑΟΚ ο Ουζουνίδης
Ο Ελληνας προπονητής θα καθίσει μάλιστα στον πάγκο των 'πράσινων' στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου (όπως ζήτησε ο ίδιος απ' τον Γιάννη Αλαφούζο), παρά το γεγονός ότι σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση στις 4 το μεσημέρι στο Κορωπί.
Οσον αφορά τους άμεσους συνεργάτες του, στη θέση του βοηθού προπονητή προσλήφθηκε ο Μπλένταρ Κόλα (αγωνίστηκε για 4,5 χρόνια στο 'τριφύλλι', απ' το 1996 έως τον Γενάρη του 2001), που ήταν δεξί χέρι του Ουζουνίδη και στον Πανιώνιο, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Νίκο Γιάγκου, που θα εκτελεί χρέη γυμναστή (στην εκγύμναση των τερματοφυλάκων το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αντικατάσταση του Μάριο Γκαλίνοβιτς). Ο Ουζουνίδης συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο της 'πράσινης' ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, για περισσότερο από τέσσερις ώρες (!) και υπέγραψε αργά το βράδυ συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τον Ουζουνίδη να στέκεται στο έμψυχο υλικό της ομάδας και να εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες που μπορούν να φανούν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από τη δουλειά, τη συσπείρωση και την πειθαρχία. Ο Παναθηναϊκός κατέληξε σε μία λύση προπονητή που γνωρίζει άριστα την πραγματικότητα του εγχώριου πρωταθλήματος αλλά και τι εστί Παναθηναϊκός, καθώς τον έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, όταν είχε φορέσει με μεγάλη επιτυχία την πράσινη φανέλα ως ποδοσφαιριστής.
Οι τρεις επαφές του Μαρίνου
Η σχέση του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Παναθηναϊκό παρέμενε σε εξαιρετικό επίπεδο (και) όταν ήταν προπονητής. Οι 'πράσινοι' άλλωστε (επί διοίκησης Αλαφούζου) τον είχαν βραβεύσει για την προσφορά του στον σύλλογο στον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου 2014, ΠΑΟ-Εργοτέλης 1-1, με τον αντιπρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου να του απονέμει και σχετική πλακέτα. Το τελευταίο διάστημα -που η ομάδα είχε μπει σε τρικυμίες- οι 'πράσινοι' είχαν κάνει μαζί του μια διερευνητική προσέγγιση και ο ίδιος περίμενε τις εξελίξεις. Το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη νέα ήττα απ' τον ΟΦΗ, υπήρξε νέα επικοινωνία μαζί του (οι πληροφορίες λένε απ' τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο), ενώ χθες το πρωί, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το ραντεβού του προέδρου με τον Στραματσόνι, ο Χρήστος Παναγόπουλος είχε επαφή με τον 'Ούζου', προετοιμάζοντας το έδαφος για τις υπογραφές.
Ερωτηματικά με Στραματσόνι
Ο πρόεδρος των 'πράσινων' κάλεσε τον Στραματσόνι στο γραφείο του στον ΣΚΑΪ. Μίλησαν για ώρες, ανέλυσαν την κατάσταση, το τι δεν πήγε καλά στο πρότζεκτ κι ο Αλαφούζος ζήτησε απ' τον Ιταλό να μείνει στην ομάδα. Με τι 'χαρτοφυλάκιο'; Αυτό δημιούργησε μέχρι χθες το βράδυ μια μεγάλη σύγχυση, ιδίως απ' το φινάλε της επίσημης ανακοίνωσης του 'διαζυγίου' που ανέφερε πως 'ο πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό'. Τι ισχύει; Ο Αλαφούζος πρότεινε στον 'Στράμα' να έχει έναν ρόλο 'τεχνικού συμβούλου της διοίκησης' (κι όχι τεχνικού διευθυντή). Τουλάχιστον ως το καλοκαίρι ή μέχρι να βρει τη νέα του ομάδα. Χωρίς ωστόσο να έχει εμπλοκή με το άμεσο οργανόγραμμα της ομάδας και τα αποδυτήρια (κάτι που ξεκαθαρίστηκε και προς τον Ουζουνίδη, στην κουβέντα που έγινε αργότερα). Ο Στραματσόνι ζήτησε δυο μέρες για να αποφασίσει, ωστόσο δύσκολα θα αποδεχθεί αυτήν την πρόταση.
Την ίδια ώρα πάντως τα σερί δημοσιεύματα απ' την Ιταλία (Repubblica.it, Gianlucadimarzio.com, Sky italia με το οποίο μάλιστα συνεργάστηκε στο παρελθόν ο Ιταλός τεχνικός) που 'κάλυπταν' τον Στραματσόνι για την απομάκρυνσή του απ' τον Παναθηναϊκό, κάνοντας λόγο για 'αιτίες που ήταν κυρίως οικονομικές, λόγω της κακής κατάστασης στα ταμεία', δεν ήχησαν διόλου ευχάριστα μέσα στην 'πράσινη' ΠΑΕ
Πρέσβης... Σίλβα
Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι τα δεδομένα και για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, διότι κι εδώ υπήρξε χθες μεγάλη σύγχυση και πολλά 'μπρος-πίσω' (και) απ' τον πρόεδρο των 'πράσινων'. Αρχικά ο Αλαφούζος σκεφτόταν να του δώσει πλήρη ελευθερία κινήσεων και χρόνο (ως το καλοκαίρι) για να λειτουργήσει ως 'κανονικός' τεχνικός διευθυντής. Ακολούθως υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για να του προταθεί ένας διαφορετικός ρόλος, 'πρεσβευτή' της ομάδας στο εξωτερικό. Ολα πάντως θα ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού που θα έχουν εντός της σημερινής ημέρας ο πρόεδρος και ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, όπου θα γίνει επανακαθορισμός του ρόλου του και των αρμοδιοτήτων του στην ομάδα. Τα πάντα σ' αυτό το κομμάτι είναι ανοικτά, διότι πλέον, ξέχωρα απ' το τι θα ήθελε η διοίκηση, είναι και θέμα τού πως βλέπει κι ο ίδιος ο Ζιλμπέρτο τον ρόλο του στην ομάδα και πόσο καλυμμένος νιώθει (σε σχέση με αυτό που θα ήθελε να κάνει) απ' το τι θα ακολουθήσει από τούδε και στο εξής στην 'πράσινη' ΠΑΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου